Over Henk

Trailer Versterk het genezend vermogen

Wil je Henk Fransen uitnodigen voor een lezing, workshop of als
dagvoorzitter van een event over gezondheid? Klik hier

Na mijn artsexamen

Na mijn afstuderen in 1985 deed ik 30 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen van kanker. In die tijd had ik ook een eigen praktijk waarin ik mensen met kanker op weg hielp in de grote hoeveelheid aan alternatieve mogelijkheden.

7 dagen in de week hard werken

Om alle aanvragen van mensen met kanker te honoreren heb ik jarenlang 7 dagen in de week (zelfs ‘s avonds) praktijk gevoerd. Hoe hard ik ook werkte en hoe efficiënt ik ook werd, ik ontdekte dat ik per jaar hoogstens een paar honderd patiënten kon ‘helpen’, terwijl honderdduizenden mensen met kanker in Nederland een alternatief zoeken naast hun reguliere behandeling. En dan heb ik nog niks gezegd over de preventie van kanker!

2015: Ik besloot een andere weg in te slaan

Eind 2015 besloot ik mijn praktijk te stoppen (voor zover dat financieel mogelijk was) om veel meer mensen met kanker te helpen hun weg te vinden. Ik begon met het schrijven van het Handboek kanker – Hoe je reguliere en alternatieve behandelingen optimaal kunt combineren. In dit boek beschrijf ik ook de geneeskunde van de toekomst en de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van kanker.

Daarnaast organiseerde ik twee grote theater-events onder de naam ‘De zoektocht naar genezing’. Tijdens deze events gaf ik deskundigen op het gebied van alternatieve behandelingen van kanker een podium. De lezingen werden op video opgenomen en werden in korte tijd meer dan 180.000 keer bekeken. Enkele van deze video’s en een 10-stappenplan bij kanker zijn gratis toegankelijk op deze site (klik hier). In 2015 kreeg ik voor het project ‘De zoektocht naar genezing’ de Paravisie Award toegekend in de rubriek ‘Inspirator van het jaar’.

Sfeerimpressie van ‘De zoektocht naar genezing’

In 2015 ontmoette ik ook de Chinees Xie Chuan die in de jaren negentig in het grootste medicijnloze ziekenhuis van China had gewerkt. Dit ziekenhuis werd door meer dan 300.000 patiënten van over de hele wereld bezocht.

2016: Het ontstaan van de visie

In 2016 organiseerde ik meerdere 4-daagse workshops Zhineng (Oosterse oefeningen voor zelfgenezing) met de Chinese leraar Xie Chuan. Aan deze workshops namen meer dan 400 mensen deel en bijna anderhalfduizend mensen volgden het 21-dagen online-programma Zhineng (klik hier voor meer informatie).

Xie Chuan vroeg mij of ik in Nederland een medicijnloos ziekenhuis (centrum voor zelfgenezing) wilde creëren. Dat raakte me en zijn vraag gaf een krachtige impuls aan mijn toekomstplannen.

Mijn Facebook-berichten over het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland werden in totaal meer dan 1.350 keer gedeeld. Dat is voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk en leerde mij dat veel mensen de wens hebben dat dit er komt:

2017: China reis en online-programma’s

In 2017 onderzoek ik de mogelijkheid een China-reis te maken naar het Zhineng Research Center van Xie Chuan. Ook komen er weer twee live-workshop met hem in Nederland (klik hier voor meer info). Verder staan er zoals in bovenstaande video’s toegelicht nieuwe online programma’s op stapel.

  • Wanneer je je inschrijft voor de gratis video’s op mijn site word je via mijn nieuwsbrief automatisch op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

2018: Het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland (centrum voor zelfgenezing)

In 2018 wil ik onderzoeken of het mogelijk is in Nederland een centrum voor zelfgenezing te creëren. Door donaties, schenkingen en erfenissen wordt het mij meer en meer mogelijk gemaakt deze plannen te verwezenlijken. Wil jij ook meehelpen dit te realiseren? Dan kun je een donatie doen op rekeningnummer NL07TRIO0784861250 van de stichting Diamond Foundation. De Diamond Foundation is een ANBI-stichting met een onafhankelijk bestuur speciaal opgericht om de visie van mij te helpen realiseren. Ik ben blij met elke vorm van ondersteuning, groot of klein!

Over zelfgenezing, behandelingen van kanker en over
het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland

Menu