Het 3-weken-detoxprogramma in India

| Programma-overzicht |

Het 3-weken-detoxprogramma bestaat uit de volgende ingrediënten: een imuunboost, een detox voor lichaam en geest, en support. In deze video worden alle ingrediënten kort toegelicht en met elkaar in verband gebracht.

DE IMMUUNBOOST:
Ons immuunsysteem is vanaf onze geboorte belast met fysieke  belastingen (ongunstige omgevingsfactoren) en emotionele belastingen (emotionele spanningen, blokkades en trauma’s). Hierdoor raakt ons immuunsysteem meer of minder overbelast en worden we kwetsbaar voor (sluipende) bacteriële, virale en schimmelbelastingen. Het verwijderen van deze belastingen is een onderdeel van elke goede totaal-aanpak van kanker. Je vindt deze bijvoorbeeld terug bij Hulda Clark en Hans Moolenburg. Dit onderdeel is in vrijwel alle behandelingen van kanker echter ALGEMEEN van aard. De Immuunboost zoals je die tijdens mijn jaarprogramma krijgt is OP MAAT; op basis van tijdens een uitgebreide intake vastgestelde blokkades in je lichaam. De Immuunboost verwijdert deze bij jouw vastgestelde belastingen in de dieperliggende weefsels en organen en creëert daarmee een meer open en vrij systeem. Dit is een belangrijke voorbereiding op de 3-weken-detox in India (de Panchakarmakuur).

| Panchakarma |

Deze detoxkuur is gebaseerd op de 3000 jaar oude Ayurveda; de Indiase leer van het leven. De panchakarma is een krachtige detox van lichaam en geest afgestemd op wat jij aankunt. Tijdens de kuur blijf je zoveel eten als nodig is en hoef je geen honger te hebben.

| Panchakarma voorbereiding |

Op deze video leg ik uit wat je kunt doen om je op de 3-weken-detox voor te bereiden wat betreft voeding. Het zijn relatief eenvoudige maar krachtige maatregelen die in dieetboeken vaak over het hoofd worden gezien. Begin ermee n ontdek wat het voor je doet.

BELANGRIJK:
Verdiep je voor de Indiareis alvast in de Ayurveda. Ik raad je twee eenvoudige en praktische boekjes aan: Het kleine Ayurveda kookboek van Liese ten Dam (€ 10,-) en het ankertje Ayurveda – Gezondheid voor iedereen van Coen van der Kroon (€ 12,50).

DE PANCHAKARMA KUUR BESTAAT UIT:

  • Dagelijkse consulten met een Indiase arts;
  • Een dieet;
  • ‘Massages’;
  • Ontgiftende maatregelen;
  • Ondersteunende Ayurvedische geneesmiddelen.

DAGELIJKSE CONSULTEN
Op elk moment dat je dat nodig hebt is je Indiase arts beschikbaar voor consultatie. In de meeste gevallen zul je hem elke dag kort zien voor of na je behandelingen. Op basis van hoe jouw ‘pols’ zich ontwikkeld gedurende de detox zal hij je behandelingen aanpassen. je behandeling bestaat in de meeste gevallen uit een dieet, ‘massages’, ontgiftende maatregelen en ondersteunende geneesmiddelen.

DIEET
Het betreft een uitgebalanceerd dieet (ontbijt, lunch en diner) dat helpt je dosha’s (vata, pitta en kapha) in evenwicht te brengen. De meeste mensen vinden dit dieet heel lekker 🙂 en je mag er zoveel van eten als je wilt.

‘MASSAGES’
Deelnemers krijgen doorgaan 1-2 massages van 45′ per dag. Deze massages worden gegeven door 1-3 therapeuten. Mannen worden door mannen gemasseerd en vrouwen door vrouwen. Het woord massages staat tussen aanhalingstekens omdat het geen westerse massages zijn zoals we die kennen. In eerste instantie lijkt het daar misschien wel op, maar er wordt gebruik gemaakt van specifieke oliën en kruiden om gifstoffen uit jouw organen en diepere weefsels vrij te maken. Daarnaast helpen deze geneesmiddelen afvalstoffen af te voeren en uit te scheiden. In de eerste 1 week wordt er ‘afgetast’. Wat is er nodig? Hoe reageert jouw lichaam? Wat kun je aan? In de tweede week vindt er een diepgaand en afgestemd ontgiftingsproces plaats en in de derde week wordt je lichaam geholpen zijn natuurlijke balans te hervinden. Het betreft een soort opbouw die er toe leidt dat je ‘stevig’ huiswaarts kunt gaan.

ONTGIFTENDE MAATREGELEN
In de loop van de tweede week kunnen er zoveel afvalstoffen vrijkomen dat er specifieke ontgiftingsmethoden nodig zijn om je lichaam te helpen afvalstoffen versneld uit te scheiden. Als dat nodig is gebeurt dat ook. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan extra zweten of aan een klysma. Maar er zijn ook andere, in het Westen minder bekende methoden die ingezet kunnen worden.

AYURVEDISCHE GENEESMIDDELEN
Ayurvedische geneesmiddelen die je tijdens de kuur krijgt zullen in de meeste gevallen gegeven worden om ontgiftingsprocessen te intensiveren en om je dosha’s (basisconstitutie) te helpen balanceren.

DAGINDELING (wijzigingen voorbehouden)
07.00 – 08.00 uur Opstaan/Yoga (vrijwillig)
08.00 – 09.00 uur Ontbijt
09.00 – 09.30 uur Support (intentie voor de dag)
09.00 – 13.00 uur Behandeling en rust
13.00 – 14.00 uur Lunch
14.00 – 17.00 uur Behandeling en rust
18.00 – 19.00 uur Diner
19.30 – 20.30 uur Supportprogramma
20.30 – 21.30 uur Inspirerende film of rust
22.00 uur slapen

| Support |

Op deze video vertel ik je over de 3 belangrijkste geestelijke principes van zelfgenezing die ik heb ontdekt. Deze principes gaan dieper en verder dan welk ander aspect van zelfgenezing dan ook, dus verder dan voeding, supplementen, stress, straling, enz. Wanneer je deze principes leert toepassen kan het elke vorm van behandeling die je kiest enorm versterken.

| Support voorbereiding |

In deze video krijg je een paar heel eenvoudige aanwijzingen hoe je je alvast in de basishouding van zelfgenezing kunt bekwamen. De Challenge Online, het kiezen van een buddy en het maken van een viosonboard zijn daarin belangrijke onderdelen. Over het ‘samen-doen’ en het kiezen van een buddy ontvang je (binnenkort) meer info. Veel succes met de voorbereiding!

| BONUS |

De video hieronder is een van mijn leukste uit mijn programma ‘Zhineng Online’. Dit programma kan je helpen uit de vecht- en vluchtreactie te stappen en je overlevingspatronen te ontspannen. Je kunt dit programma bij uitzondering voor € 49,50 kunt aanschaffen wanneer je aan de 3-weken-detox meedoet.
Stuur daartoe een mailtje naar office@henkfransen.nl.

| De meest gestelde vragen |

Wat houdt het 3-weken-detoxprogramma in?
Voor wie is het 3-weken-detoxprogramma bedoeld?
Wat houdt het 3-weken-detoxprogramma in?

Ik heb de laatste 30 jaar onderzoek gedaan naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen (van kanker). Op basis hiervan heb ik een programma samengesteld met de naar mijn mening belangrijkste aspecten van een goede alternatieve totaal-aanpak.

Een goede totaal-aanpak bestaat volgens mij uit een intensieve detox van lichaam en geest door middel van vasten in combinatie met het ontlasten van het immuunsysteem en support. Het supportprogramma loopt na de 3-weken detox door om je te helpen dat wat je hebt geleerd in je dagelijks leven te integreren en zelfs uit te bouwen.

Voor wie is het 3-weken-detoxprogramma bedoeld?

Het programma is weliswaar in eerste instantie ontwikkeld voor mensen met kanker, maar het is uiteindelijk waardevol voor ieder mens, ziek of gezond, die de zelfgenezende vermogens van zijn lichaam en geest wil versterken.

Je kunt dit programma volgen om te herstellen, om de kans op ziekte in de toekomst te verkleinen, maar bovenal ook om meer vervulling te vinden in het vormgeven aan de eigen diepste wensen en verlangens.

'Alles wat ik de laatste 30 jaar van mensen met kanker heb geleerd over de veerkracht van lichaam en geest is voor iedereen van belang.'

henk fransen versterk je genezende vermogens