ENERGY HEALING MET BILL BENGSTON 15-17 MAART 2019

15-17 maart 2019 halen we de Amerikaan Bill Bengston naar Nederland voor een lezing en workshop over zijn methode van energetische genezing. Bengston is een pure wetenschapper en bereikt met zijn methode spectaculaire resultaten bij muizen met kanker. Wanneer deze resultaten zouden bestaan met betrekking tot het toedienen van een medicijn zou het direct wereldnieuws zijn. Nu worden de resultaten van zijn onderzoek echter buiten het nieuws gehouden. Toen ik voor het eerst zijn lezing over energetische genezing hoorde was ik gegrepen en ik ben blij Bengston aan mijn netwerk te kunnen voorstellen.

BILL BENGSTON's LEZING VOOR WETENSCHAPPERS

Bengston is wanneer hij de wetenschappelijke wereld toespreekt kritisch en afstandelijk, hetgeen mij in het begin afstootte (zie de video hieronder). Deze stugge houding is echter zijn manier om met de sceptische instelling van zijn collega’s om te gaan. Ik heb hem de afgelopen maanden persoonlijk leren kennen als een zeer warme en open persoonlijkheid en op die manier zul je hem op het door mij georganiseerde event dan ook ontmoeten.

EEN AANTAL FEITEN OP EEN RIJ

Bengston is een wetenschapper die op een gegeven moment in aanraking kwam met een energetisch genezer die opvallende resultaten had bij (kanker)patiënten. Hij vroeg zich af of de werkwijze van deze genezer ook door anderen met succes zou kunnen worden toegepast. Om dit te onderzoeken leerde hij de werkwijze aan een groep studenten die allen sceptisch tegenover energetische genezing stonden. Tot zijn grote verbazing waren deze studenten binnen enkele weken in staat om opvallende resultaten te bereiken bij muizen met kanker, hoe agressiever de tumor, hoe beter de resultaten.

Sindsdien heeft Bengston zijn experimenten met muizen met kanker onder tal van gecontroleerde omstandigheden en in verschillende laboratoria met succes herhaald. Zoals reeds eerder aangegeven zouden de resultaten van zijn experimenten wanneer het een specifiek medicijn betrof vandaag nog wereldnieuws zijn. Om dat het echter een vorm van energetische genezing betreft worden de uitkomsten van zijn onderzoek door de wetenschappelijke wereld ‘stilgezwegen’.

Omdat Bengston vanuit de wetenschap weinig steun krijgt in het beschikbaar maken van zijn methode heeft hij besloten om het grote publiek direct te informeren over zijn werk middels een boek, video’s, lezingen en workshops.

DISCLAIMER

Het is belangrijk dat we kritisch blijven, zelfs ten aanzien van de wetenschappelijke onderbouwing van Bengston zijn experimenten; mensen zijn immers geen muizen. En ook al zijn er bij mensen inmiddels ook opvallende effecten gemeld, de aantallen en de uiteenlopende omstandigheden waaronder deze plaatsvonden maken het moeilijk deze effecten als wetenschappelijk bewijs te kunnen aanvoeren.

Toch kunnen we volgens mij onze ogen niet sluiten voor de uitkomsten van Bengston zijn onderzoek en wil ik zijn methode met mijn netwerk delen om samen te onderzoeken wat we ermee – naast een goede medische diagnose en behandeling – kunnen bereiken.

EXTRA KRACHT

Je kunt in je eentje een auto die niet wil starten aanduwen maar dan moet je wel van heel goede huize komen. Echter, wanneer je diezelfde auto met acht vrienden aanduwt is het niet alleen makkelijk, je kunt onderweg zelfs een hoop plezier met elkaar maken. Op een vergelijkbare manier is het op eigen kracht energetisch genezen veel moeilijker dan wanneer je dat samen met anderen doet. De energie en de ‘intelligentie’ van de groep kan zaken makkelijk maken die voor jou alleen vrijwel niet te bereiken zijn.

Iemand die wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar de kracht van gezamenlijke geneesintenties is Lynne MacTaggart. Zij is bekend van de boeken ‘Het veld’, ‘Het intentie experiment’ en ‘De Power of Eight’. Ik zal tijdens de lezing en workshop gegevens van haar onderzoek naar voren brengen en ook mijn eigen ervaringen delen die ik de laatste jaren met de supportgroepen ‘Spontane genezing’ en de grote Zhinengworkshops heb opgedaan.

VOOR WIE IS DIT EVENT?

Deze lezing en workshop is voor iedereen die voor zichzelf of een ander geïnteresseerd is in energetische heling. Je kunt meedoen als patiënt, therapeut of arts, maar ook gewoon omdat je je helende capaciteiten wilt versterken naar je kinderen of huisdieren toe. De geboden methode in combinatie met de kracht van groepsenergie kan bovendien oude pijnpatronen verzachten, conflicten in relaties helen, financiële situaties doen doorstromen, kortom, een positieve invloed uitoefenen op vrijwel elk aspect van je leven.
Noot: voor iedereen die daar behoefte aan heeft organiseren wij na de workshop een aantal supportmogelijkheden om je vaardigheden in deze vorm van energetische genezing verder uit te bouwen.

15 MAART: DE LEZING

 • De lezing is op 15 maart 2019 en wordt vertaald in het Nederlands.
 • Van 20.00 tot 22.00 uur (welkom vanaf 19.15 uur).
 • De ticketprijs is tijdelijk € 25,-.
  LET OP: de ticketprijs is gratis bij deelname aan de workshop op 16 en 17 maart.
 • De lezing vindt plaats in het NBC congrescentrum in Nieuwegein (vorm je hier een indruk van de zaal).
 • Zie hier de routebeschrijving.

16-17 MAART: DE WORKSHOP

 • Deze 2-daagse workshop is op 16 en 17 maart 2019 en wordt vertaald in het Nederlands.
 • De lestijden zijn van 10.00 to 13.00 uur en van 14.30 tot 17.00 uur (beide dagen ben je welkom vanaf 9.15 uur).
 • De ticketprijs is tijdelijk € 345,- (in plaats van € 495,-).
 • De ticketprijs is inclusief koffie, thee en lunches.
 • De workshop vindt plaats in het NBC congrescentrum in Nieuwegein
 • (vorm je hier een indruk van de zaal).
 • Zie hier de routebeschrijving.

Kom je van ver? Dan zijn er tal van mogelijkheden om in de regio te overnachten met B&B of RB&B.

Lees hier de annuleringsvoorwaarden.

Menu