HENK FRANSEN OVER ALTERNATIEVE GENEESWIJZEN

Vind je de video’s op deze pagina waardevol?
Deel deze pagina dan gerust met familie, vrienden of kennissen die
er iets aan zouden kunnen hebben.

| De 3 pijlers van een totaal-aanpak |

Op de video hieronder bespreek ik de ingrediënten van een goede alternatieve totaal-aanpak (van kanker). Vaak wordt er bij kanker gefocust op voeding en supplementen, niet zelden aangevuld met allerlei behandelingen die het lichaam van buitenaf proberen te ondersteunen. Daar is niks mis mee, maar het is een vrij reguliere aanpak, zij het dan met natuurlijke middelen. Een goede behandeling zou in eerste instantie het zelfgenezend vermogen van het lichaam van binnenuit moeten activeren. De belangrijkste drie manieren om dat te doen is het verminderen van stress, het ontgiften van het lichaam en het creëren van support. Daarna kunnen allerlei andere alternatieve behandelingen vele keren beter uitwerken, omdat er een gunstige voedingsbodem is gecreëerd.

| Kanker de baas |

In ieder mens ontstaan elke dag kankercellen. Deze worden over het algemeen effectief uit de weg geruimd door immuuncellen met de naam ‘natuurlijke doders’ (natural killer cells). Ons lichamelijke afweersysteem kan kankercellen dus de baas. Hoe werkt dat precies? En waarom lukt het soms niet? Deze video is er een uit mijn Eerste Hulp Bij Kanker-programma. Lees meer over dit EHBK-programma…

KANKER DE BAAS
Wanneer je de video hierboven hebt beluisterd, begrijp je dat er twee zaken van belang zijn:
1. Het beperken van situaties waarin cellen kunnen ontsporen.
2. Het versterken van je immuunsysteem.

CELWOEKERING VERMINDEREN
Cellen ontsporen met name doordat ze belast worden door gifstoffen (zie de video’s hieronder) en door chronische ontstekingen.
Waarschijnlijk denk je nu: ‘Ik heb geen last van ontstekingen’, maar onderzoek toont aan dat veel mensen in het westen wél ‘chronische, laaggradige ontstekingen’ in hun lichaam hebben. Je merkt er weinig van, maar ze zetten de deur open voor vrijwel alle welvaartsziekten, incl. kanker. Google op anti-inflammatoir dieet…

AFWEER VERSTERKEN
Bekijk mijn video’s over het versterken van het zelfgenezend vermogen op 5 niveaus. Hier kun je deel 1 bekijken… En hier heb je de mogelijkheid nog eens 4 gratis video’s over dit onderwerp te bekijken…

| Ontstressen |

De essentie van stress is dat we last hebben van een situatie. Onze biologische reactie daarop is vechten (we willen de situatie veranderen) of vluchten (we willen de situatie vermijden). Wanneer deze reacties aanhouden, ondermijnen ze ons zelfgenezende vermogen. Vergelijk het met een gewond dier: zolang dit vecht of vlucht, kunnen zijn wonden niet genezen. Pas wanneer het veilig in zijn holletje zit, geneest het.

ONTSTRESSEN
De meeste stress waaraan wij lijden, komt niet van buitenaf maar van binnenuit. Door pijnlijke gebeurtenissen in het verleden hebben we vaak een persoonlijkheid ontwikkeld die rampen in de toekomst probeert te voorkomen, bijvoorbeeld door veel controle te houden, door alles zo goed mogelijk te doen, door het iedereen naar de zin te maken of juist door ons afzijdig te houden. Diep vanbinnen voelen we ons altijd onveilig en zijn we alert.

HOE LOS JE DIT OP?
De negatieve effecten van stress kun je voor een deel compenseren door sport en intensieve beweging. Tijdens sport ontlaad je onnodige spierspanningen; daarna kun je dieper ontspannen. Verder is elke vorm van ontspanning goed. Op het internet zijn vele goede (gratis) ontspannings-technieken voorhanden (YouTube). Ook kun je denken aan de zelfhulptechniek EFT.

Vaak kun je echter wel wat hulp gebruiken om dieper-liggende spanningen echt los te laten. Zoek daartoe een therapeut of coach die daar veel ervaring mee heeft. Dat is misschien nog wel belangrijker dan goede voeding of supplementen!

| Ontgiften - Licht vasten |

Je kunt geen nieuwe wijn in oude zakken doen. Eerst moet het lichaam opgeschoond worden. Dan pas kunnen behandelingen optimaal uitwerken.

In deze video leg ik je een paar eenvoudige, doch uiterst krachtige natuurlijke maatregelen uit die je thuis kunt nemen om de ontgiftende processen in je lichaam te ondersteunen (of te activeren).

| Ontgiften - Strenger vasten |

Vasten is momenteel een trend. De laatste jaren worden er steeds meer wetenschappelijke studies gepubliceerd die de genezende en immuunsysteem-versterkende effecten van vasten aantonen. 

Op deze video bespreek ik de, wat mij betreft, twee beste ontgiftingskuren: de westerse Mayrtherapie en de oosterse Panchakarmakuur.

| DETOX-mogelijkheden |

Je kunt kiezen uit een preventieve mogelijkheid voor gezonde mensen en mensen met lichte klachten en een mogelijkheid voor mensen die ziek-zijn en waar meer afstemming nodig is. Hier lees je over mijn preventieve detoxweken. En hier lees je meer over mijn intensieve 2 of 3-weken-detox voor zieke mensen. De intensieve detox is twee keer per jaar: in het voorjaar in Nederland en in het najaar op een ayurvedisch centrum in India. Goede informatie over de Mayrkuur vind je in boeken van Erich Rauch. Een praktisch, inzichtelijk en goedkoop boekje over Ayurveda is het ankertje van Coen van der Kroon. En hier vind je een praktisch ayurvedisch kookboekje.

| Medische effecten van vasten door Dr. Valter Longo |

(onder de video een nederlandse samenvatting in tekst)

De laatste jaren worden er steeds meer wetenschappelijke studies gepubliceerd die de genezende en immuunsysteem-versterkende effecten van vasten aantonen, onder andere in combinatie met chemotherapie (minder schade, meer effect!). 

Wij zijn bezig een begeleidingsprogramma te ontwikkelen voor mensen met kanker die een chemo ondergaan. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar office@henkfransen.nl

| Samenvatting van de informatie op de video |

Stel dat we kanker helemaal zouden kunnen uitbannen, hoeveel ouder zouden we dan gemiddeld worden denk je? Het valt je misschien tegen maar dat is slechts 3 jaar. En als we én kanker, én hart- en vaatziekten, én beroertes, én diabetes zouden kunnen genezen? Dan zouden we gemiddeld 13 jaar ouder worden. Conclusie: als één bepaalde ziekte je niet doodt, doet een andere dat wel.

De geneeskunde van tegenwoordig gaat veelal over pleisters plakken. We wachten eerst tot iemand kanker heeft en gaan dan chemotherapie geven, waarmee je niet alleen de kankercellen doodt, maar ook gezonde cellen doodt of beschadigt. En we wachten eerst tot iemand Alzheimer heeft en er dus hersencellen beschadigd zijn, om dan te proberen verergering te voorkomen.

Maar stel dat we kanker helemaal zouden kunnen uitbannen, hoeveel ouder zouden we dan gemiddeld worden? Dat valt tegen: slechts 3 jaar. En als we én kanker, én hart- en vaatziekten, én beroertes, én diabetes zouden kunnen genezen? Dan zouden we gemiddeld 13 jaar ouder worden. Conclusie: als één bepaalde ziekte je niet doodt, doet een andere dat wel. Terwijl, als we verouderingzouden kunnen uitstellen, dan zouden we tot wel 30 jaar langer kunnen leven! (Getest op muizen, equivalent aantal maanden.)

Maar dan is de vraag vaak: ja, maar als we zoveel ouder worden, dan krijgen we toch juist al die ziekten, zoals kanker en Alzheimer? Dus wat schieten we er dan mee op? Waarom zou je dat willen? Maar die conclusie klopt niet! Je kunt veroudering uitstellen en tegelijkertijd veel minder gevallen van ernstige en levensbedreigende aandoeningen zien.

De sleutel daarbij lijkt: ‘vasten’. In onderzoeken met bacteriën, met bakkersgist en met wormen is bewezen: als je ze nu een tijdlang alleen maar water geeft in plaats van ook voedsel, gaan ze niet dood van de honger, maar leven ze juist langer. Op dit resultaat zijn inmiddels tientallen jaren van onderzoek gevolgd, waaruit is gebleken dat je door regelmatig te vasten, 2 ‘verouderingspaden’ op achterstand zet. Aminozuren activeren een eerste verouderingspad, suikers een tweede.

Wat gebeurt er bij vasten? Bij vasten zet je stamcellen ertoe aan nieuweimmuuncellen te maken, en zo kan je lichaam zichzelf regenereren. M.a.w.: door te vasten geef je je lichaam het signaal dat het nieuwegezonde cellen moet maken.

Zo bleek bijvoorbeeld uit een test met muizen die vasten tijdens 6 cycli van chemotherapie, dat het aantal witte bloedcellen na afloop hiervan weer helemaal terugkeerde naar het normale level. Oftewel: als je een organisme vergiftigt, wat je doet met chemo, kun je door te vasten daarna je regeneratiemechanisme weer helemaal op peil krijgen.

In een ander onderzoek werden muizen van ‘middelbare muizenleeftijd’ 2 keer per maand 4 dagen op een vastenkuur gezet. Hun aantal witte bloedcellen, dat normaliter sterk vermindert naarmate ze ouder worden, nam weer significant toe, zelfs tot het niveau van een jonge muis! Ze bleken daardoor minder vatbaar voor tumoren.

Een aantal conclusies uit onderzoek:

  • Bij een normaal voedingspatroon heeft iemand van een bepaalde leeftijd wel veel immuuncellen, maar vaak zijn die beschadigd. Daardoor treden ook best veel auto-immuunziekten op.
  • Bij vasten activeer je je stamcellen (IGF-1 en PKA). Je immuuncellen nemen in aantal af.
  • Ga je dan weer eten, dan gaan de stamcellen direct aan de slag om nieuwe immuuncellen te maken. Zo wordt bij muizen in slechts een paar dagen de helft van het immuunsysteem van binnenuit geregenereerd. Gevolg: ze leven langer.

Dit is ook getest met mensen. Mensen kunnen tot 60 dagen zonder eten. (Vasten was immers eeuwenlang een normaal gebruik in talrijke religies.) Wat er dan gebeurt: je gaat van suikerverbranding over op vetverbranding. Al na een paar dagen herprogrammeert je lichaam zichzelf volledig.

Longo en zijn team hebben een dieet ontwikkeld en getest dat net zo werkt als watervasten. Je krijgt dan tussen de 100 en 111 kCal per dag binnen, 5 dagen lang, 3 keer in de test. Onder andere het aantal stamcellen IGF-1, heel belangrijk bij veroudering en toename van het risico op kanker, hart- en vaatziekten en Alzheimer, daalt daarbij enorm bij mensen die gevoelig zijn voor deze ziekterisico’s. Bij mensen die hier niet gevoelig voor zijn, daalt het nauwelijks.

  • Wij zijn bezig een begeleidingsprogramma te ontwikkelen voor mensen met kanker die een chemo ondergaan. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar office@henkfransen.nl

| Support 1 |

Mensen die zich gesteund voelen hebben een grotere overlevingskans dan mensen die het gevoel hebben er alleen voor te staan. Het in de video genoemde support-programma heeft nu de naam ‘Challenge Online’. Meer over dit programma kun je hier lezen…

| Support 2 |

Deze video met de naam ‘Wat opvallende patiënten kenmerkt’ komt uit mijn Eerste Hulp Bij Kanker-programma. Lees hier meer over dit programma…

.

| Op de hoogte blijven? |

Heb je het idee dat de video’s op deze pagina waardevol kunnen zijn voor een familielid, een vriend of vriendin? Deel deze pagina dan gerust met hen. Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste video’s? Geef je dan hier op voor mijn nieuwsbrief met informatie, tips en aanbiedingen op het vlak van het zelfgenezend vermogen.

Hieronder vind je nog een aantal van mijn speciale programma’s.

ANDERE PROGRAMMA'S VAN HENK FRANSEN

ZHINENG

OOSTERSE OEFENINGEN VOOR ZELFGENEZING

EERSTE HULP BIJ KANKER
ONLINE

Waardevol in elke fase van je ziek-zijn

Detox programma
ONLINE

DETOX LIVE in NEDERLAND

Menu